sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

22.7 Stralsund, Tyskland

Det var en ovanligt varm natt, första morgonen under semestern som vi inte behövde ha värmaren på i båten. Många mornar har det varit kring 13 grader då vi vaknat.
Tyskland nästa! För första gången på två veckor hade vi medvind. Den var dessutom så pass svag att vi fick gräva fram genakern. Det blev en superfin seglingsdag.
Vi lämnar hamnen i Klintholm på morgonen.
Genakern för oss fram med god fart.
Fraktfartyg fanns det en hel del.
Sista sträckan till Stralsund gick genom ett smalt far. På många ställen började sandbankarna bara någon meter från faret.
Att betala hamnavgiften i Stralsund var ingen lätt uppgift. Först köa, sen fylla i ett formulär med alla världens uppgifter, bryggans nummer och platsens nummer måste man ha med sig osv. Hamnavgiften räknades noggrant ut enligt båtens längd i meter och centimeter. Man börjar ana varifrån all EU-byråkrati hör hemma...
Att gå och duscha var inte heller enkelt. Först välja dusch, klä av sig, gå till en apparat och välja hur många minuter man vill duscha, betala och sen snabbt in i duschen för tiden började gå då man betalat :) Annars var det en riktigt trevlig och lugn hamn.
Stralsund är en hansastad.
Lekparkerna måste förstås besökas. I en av dem fanns den här grävmaskinen av modell grotesk.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti